• 1402/11/09 - 14:03
  • - تعداد بازدید: 94
  • - تعداد بازدید کنندگان: 82
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

نقش تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها

کارگاه و جلسات مشاوره تغذیه با هدف آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان وکارکنان با تغذیه سالم و افزایش آگاهی و ارتقای سطح سواد تغذیه ای تشکیل شد.

322996.mp3 نقش تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی؛ این کارگاه با تدریس خانم روژینا نیک فرمان_ کارشناس تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه روز دوشنبه 9 بهمن ماه 1402 در سالن آزادی یا حضور دانشجویان و کارکنان برگزار شد.

در ابتدا کارشناس تغذیه اطلاعات اولیه و اساسی در مورد تغذیه سالم را ارائه و بر اهمیت مصرف صحیح مواد غذایی برای تمامی افراد در جهت پیشگیری از انواع بیماری ها و بالا بردن سطح سلامت جامعه تاکید کرد.

نیک فرمان بیان کرد: مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب بالا رفتن فشار خون می شود و افراد دچار فشار خون بالا شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند.

 وی با اشاره به این مطلب که نمک دریا و نمک صورتی برای کنترل فشار خون مناسب است، گفت:  این باور نادرست است، زیرا تمامی نمک ها از مولکول های سدیم و کلرید تشکیل شده اند که سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد و محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است.

وی افزود: تفاوت اصلی نمک دریا و نمک خوراکی در طعم، بافت و فرآوری آنهاست و ترکیبات نمک دریا عمدتا" تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک است که زمینه ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان را فراهم می سازد.

کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین شان باید از نمک تصفیه شده ید دار استفاده کنند زیرا کمبود ید باعث کاهش بهره هوشی کودکان می شود .

وی گفت: کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از 5 گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد.این مقدار شامل نمکی که بطور طبیعی در غذاها وجود دارد، نیز می شود.

در ادامه افزود: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا،  ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.

همچنین ترکیبات  طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت می‌کند.

نیک فرمان اظهار داشت: مصرف لبنیات کم چرب و شیرهای غنی شده با ویتامین D  برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

وی خاطر نشان کرد: در صورت مصرف شیر محلی یا خام باستی آن را تا مرحله جوش گرم کرده و 1 تا 3 دقیقه بجوشد، این زمان برای از بین بردن میکروب های مضر و سالم سازی شیر کافی است. جوشاندن آن می تواند ارزش غذایی و محتوای ویتامین های شیر را تحت تاثیر قرار دهد.

کارشناس تغذیه تاکید کرد: جوشاندن شیر به مدت 20 دقیقه باعث از بین رفتن بافت پروتئین های آن و تولید ماده سرطان زای نیتروز آمین، از بین رفتن ویتامین های محلول در آب و تغلیظ شدن چربی و املاح و مواد معدنی و افزایش بار کلیوی می شود.

گفتنی است: در پایان جلسه علاوه بر به سوالات حاضرین پاسخ داده شد. همچنین کارکنان و دانشجویان جهت دریافت برنامه غذایی و مشاوره به کارشناس تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی مراجعه کردند.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,دانشجویی,کارکنان,آموزشی,اعضاءهیئت علمی,اخبار
  • کد خبر : 322996
:
کلیدواژه ها
زهرا بدری
خبرنگار

زهرا بدری

تصاویر

Template settings