نقش تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها
کارگاه و جلسات مشاوره تغذیه با هدف آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان وکارکنان با تغذیه سالم و افزایش آگاهی و ارتقای سطح سواد تغذیه ای تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی؛ این کارگاه با تدریس خانم روژینا نیک فرمان_ کارشناس تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه روز دوشنبه 9 بهمن ماه 1402 در سالن آزادی یا حضور دانشجویان و کارکنان برگزار شد.
در ابتدا کارشناس تغذیه اطلاعات اولیه و اساسی در مورد تغذیه سالم را ارائه و بر اهمیت مصرف صحیح مواد غذایی برای تمامی افراد در جهت پیشگیری از انواع بیماری ها و بالا بردن سطح سلامت جامعه تاکید کرد.
نیک فرمان بیان کرد: مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب بالا رفتن فشار خون می شود و افراد دچار فشار خون بالا شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند.
وی با اشاره به این مطلب که نمک دریا و نمک صورتی برای کنترل فشار خون مناسب است، گفت: این باور نادرست است، زیرا تمامی نمک ها از مولکول های سدیم و کلرید تشکیل شده اند که سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد و محتوای سدیم نمک دریا و نمک خوراکی یکسان است.
وی افزود: تفاوت اصلی نمک دریا و نمک خوراکی در طعم، بافت و فرآوری آنهاست و ترکیبات نمک دریا عمدتا" تصفیه نشده و دارای عناصر سرب، جیوه و آرسنیک است که زمینه ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان را فراهم می سازد.
کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین شان باید از نمک تصفیه شده ید دار استفاده کنند زیرا کمبود ید باعث کاهش بهره هوشی کودکان می شود .
وی گفت: کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از 5 گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری باشد.این مقدار شامل نمکی که بطور طبیعی در غذاها وجود دارد، نیز می شود.
در ادامه افزود: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.
همچنین ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند.
نیک فرمان اظهار داشت: مصرف لبنیات کم چرب و شیرهای غنی شده با ویتامین D برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
وی خاطر نشان کرد: در صورت مصرف شیر محلی یا خام باستی آن را تا مرحله جوش گرم کرده و 1 تا 3 دقیقه بجوشد، این زمان برای از بین بردن میکروب های مضر و سالم سازی شیر کافی است. جوشاندن آن می تواند ارزش غذایی و محتوای ویتامین های شیر را تحت تاثیر قرار دهد.
کارشناس تغذیه تاکید کرد: جوشاندن شیر به مدت 20 دقیقه باعث از بین رفتن بافت پروتئین های آن و تولید ماده سرطان زای نیتروز آمین، از بین رفتن ویتامین های محلول در آب و تغلیظ شدن چربی و املاح و مواد معدنی و افزایش بار کلیوی می شود.
گفتنی است: در پایان جلسه علاوه بر به سوالات حاضرین پاسخ داده شد. همچنین کارکنان و دانشجویان جهت دریافت برنامه غذایی و مشاوره به کارشناس تغذیه معاونت فرهنگی و دانشجویی مراجعه کردند.