گروه ارتوز و پروتز دانشکده علوم توانبخشی با بیش از چهل سال فعالیت علمی- بالینی، نخستین گروه آموزشی ارتوز- پروتز در کشور می باشد که در سال ۱۳۵۶ تأسیس و در سال ۱۳۶۱ با نام رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی (ارتوپدی فنی) اقدام به پذیرش دانشجو نمود. این گروه بنا بر رسالت خود که ارتقای دانش ارتوز و پروتز در کشور و ایفای نقش موثر آن در افزایش سطح سلامت جامعه میباشد، استراتژی خود را در جهت تعالی جایگاه ممتاز خود به بالاترین سطح کمی و کیفی در آموزش (نظری، عملی و بالینی) و پژوهش، رساندن سطح خدمات ارتوز و پروتزی به استانداردهای جهانی و کسب جایگاه علمی برتر در میان مراکز دانشگاهی کشور و منطقه قرار داده است.
روند فعلی فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و درمانی در این گروه، تأکید بر آموزش و پژوهشهای کاربردی و استفاده از تکنولوژیهای جدید جهت رفع نیازهای افراد مراجعهکننده در کنار سایر رشتههای تیم توانبخشی است. هم اکنون این گروه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشجو میپذیرد. دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی با انجام تحقیقات کاربردی در حوزههای ارتوز و پروتز نقش به سزایی در ارتقای سطح علمی رشته دارند.
خدمات بالینی قابل ارائه در گروه به شرح ذیل میباشند:
چشم انداز
گروه ارتوز- پروتز دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان با سابقهترین گروه این رشته در کشور در پذیرش دانشجو و تربیت کارشناسان، در صدد است که در جهت تعالی جایگاه ممتاز خود به بالاترین سطح کمی و کیفی در آموزش (نظری، عملی و بالینی) و پژوهش دست یابد، به افزایش سطح سلامت جامعه کمک نماید، ارائه خدمات ارتوز و پروتزی را به استانداردهای جهانی برساند، به قطب علمی و بالینی ارتوز- پروتز در کشور و منطقه تبدیل گردد و جایگاه علمی برتر را در میان مراکز دانشگاهی کشور و منطقه به دست آورد.
مأموریتها
آموزشی:
پژوهشی:
بالینی: