• 1403/07/25 - 09:18
  • - تعداد بازدید: 14
  • - تعداد بازدید کنندگان: 14
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
مدیرگروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد؛

شیوع اختلال تکاملی زبان 5 برابر اختلال طیف اتیسم است

از هر 14 کودک در جهان یک نفر به اختلال تکاملی زبان مبتلا است. این اختلال علت شناخته شده‌ای ندارد و کودکان مبتلا به عنوان جمعیت پنهان دارای نیازهای ویژه معرفی می شوند.

339480.mp3 شیوع اختلال تکاملی زبان 5 برابر اختلال طیف اتیسم است

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر ریحانه محمدی مدیر گروه گفتاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی با اشاره به این مطلب که اختلالات گفتار و زبان در کودکان می تواند دلایل مشخص و شناخته شده‌ای مانند سندرم‌های ژنتیکی، اختلال طیف اتسیم، آسیب شنوایی، کم توانی‌های ذهنی داشته باشد، گفت: حدود هفت درصد از کودکان بدون هیچ دلیل شناخته شده ای دارای اختلالات گفتار و زبان هستند. در واقع این کودکان دارای اختلال تکاملی زبان یا DLD (Developmental Language Disorder) هستند که یکی از رایج ترین اختلالات رشدی-عصبی است.

 

وی خاطر نشان کرد: شیوع  اختلال تکاملی زبان 5 برابر اختلال طیف اتیسم است.  با وجود شیوع بالای این اختلال هنوز حتی توسط متخصصین مرتبط با کودک به خوبی شناخته نشده و در  بسیاری از کودکان پیش‌دبستانی تشخیص داده نمی‌شود.

محمدی در ادامه افزود: این اختلال، کودکان را در آینده با مسائل و محدودیت‌هایی مانند مشکل سوادآموزی، روانشناختی، رفتاری و ارتباطی  مواجهه می کند و  بیشتر در معرض خطر مشکلات سوادآموزی از جمله مشکل در خواندن و نوشتن و اختلال یادگیری قرار می دهد. 

وی اظهار کرد: این کودکان نسبت به کودکان طبیعی 6 برابر بیشتر در خواندن و نوشتن و 4 برابر بیشتر از کودکان عادی در ریاضیات مشکل دارند. همچنین تطابق رفتاری و روانی- اجتماعی کمتری دارند که ممکن است اثرات آن تا بزرگسالی ادامه پیدا کند.

محمدی بیان کرد؛ کودکان دارای اختلال تکاملی زبان، گروه ناهمگنی را تشکیل می دهند که علائم آنها می تواند فقط در بیان یا هم بیان و هم درک زبان باشد.

وی تصریح کرد: کودکان دارای اختلالات تکاملی زبان معمولا نسبت به همسالان خود اولین کلمات را با تاخیر بیان می کنند و به طور کلی در فراگیری زبان از همان ابتدا تاخیر دارند.

محمدی  با اشاره به این مطلب که بیان کمتر از  50 کلمه در 24 ماهگی می تواند نشان دهنده تاخیر در رشد گفتار و زبان باشد، گفت: به دلیل اینکه حدود 30 تا 50 درصد کودکانی که در 3 سال اول تولد تاخیر در رشد گفتار و زبان را تجربه می کنند تاخیر آنها می تواند تبدیل به یک اختلال ماندگار شود، بنابراین ما توصیه می کنیم کودکان دارای تاخیر زبانی در سن حدود 2 سالگی به گفتاردرمانی ارجاع داده شوند تا عوامل خطر آنها که شامل عوامل خطر زیستی، محیطی، زبانی و غیر زبانی است توسط آسیب شناس گفتار و زبان شناسایی شود و مشخص شود کدام کودکان نیاز به دریافت مداخله دارند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هر چه مداخلات گفتاردرمانی زودتر انجام شود کودکان دارای اختلال زبانی که علائم اولیه آنها شبیه تاخیر است رشد بهتری خواهند داشت و در آینده مشکلات کمتری را که قبلا به آن اشاره کردیم تجربه می کنند.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,دانشجویی,کارکنان,آموزشی,اعضاءهیئت علمی,اخبار
  • کد خبر : 339480
:
کلیدواژه ها
زهرا بدری
خبرنگار

زهرا بدری

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings