درمان آسم با آموزش مداوم بیماران / پرهیز از تماس با مواد آلرژن و حساسیت زا
پزشک مرکز جامع سلامت ارشاد در روز جهانی آسم مطرح کرد: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارتهای خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور خانم معمر_ کارشناس بیماریهای غیر واگیر و خانم دکتر کولیوند _ پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.
دکتر کولیوند به تشریح بیماری آسم و راه های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران، پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.
وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.
کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا می باشند گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.
وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامینها، مکمل ها و آنتی اکسیدانها میتواند ابتلا به این بیماری را کاهش و در درمان موثر باشد.
در ادامه این کلاس معمر _ کارشناس بیماریهای غیر واگیر اظهار کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راههای هوایی ریه است که با نشانههای متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک میشود و مشخص میشود.
وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه ( بخصوص در شب )،خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات ،تشخیص این بیماری را از سایر بیماری های تنفسی دشوار می کند.
معمر خاطر نشان کرد: غذاها ،داروها، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویهجات، فلفل و غذاهای آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گازهای مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیتزای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.
وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی( سابقه علائم متناوب و یافته های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص های دیگر است .
معمراظهار داشت: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری( تست ریه)، تست آلرژی ، تست های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.
گفتنی است: این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز 18 اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سوالات کارکنان پاسخ داده شد.