جزییات برگزاری مسابقه قالبگیری گوش/ اهمیت مهارتآموزی در رشتههای توانبخشی
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی دومین مسابقه قالبگیری گوش به تشریح جزئیات برگزاری این مسابقه پرداخت و گفت: گاهی اوقات در مراکز دانشگاهی زمینه کافی برای مهارت آموزی فراهم نمیشود، این مسابقه فرصتی برای تمرین دانشجویان و ایجاد شور و اشتیاق در آنان است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر مریم صادقیجم در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، درخصوص جزئیات برگزاری دومین مسابقه قالبگیری گوش، توضیح داد: این مسابقه در حوزه مهارت آموزی برای دانشجویان کارشناسی شنوایی برگزار میشود. بار اول این مسابقه در سال ۱۳۹۸ بین دانشگاههای علوم پزشکی که رشته شنوایی شناسی داشتند برگزار شد اما، به دلیل شیوع بیماری کرونا مدتی وقفه اتفاق افتاد تا در نهایت امسال دومین دور از مسابقات برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه دومین مسابقه قالبگیری گوش روز دهم خردادماه سال جاری در مرکز همایشهای رازی واقع در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود، اظهار کرد: در سال جاری مسابقه در میان ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، همدان، اراک، اهواز، بابل، اصفهان، شیراز و تبریز برگزار میشود و دانشجویان در قالب دو تیم شامل یک تیم دو نفره دختر و پسر از هر دانشگاه در مسابقه شرکت میکنند.
وی افزود: دانشجویان طی مسابقه اقدام به قالبگیری اولیهای از گوش افراد میکنند که برای تجویز سمعک استفاده میشود. این نوع از قالبگیری برای تهیه قالب سمعک داخل گوشی انجام میشود تا سپس برای آزمایشگاه ارسال میشود. این قالبگیری اولیه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه اگر برخی ویژگیهای اصلی را نداشته باشد در نهایت آن پوسته سمعکی که قرار است از قالب اولیه گرفته شود یا قالب سمعک پشت گوشی که قرار است از قالب اولیه ساخته شود ویژگیهای لازم را نخواهد داشت و حتی ممکن است کیفیت مطلوبی از صدا را برای بیمار فراهم نکرده و سبب بروز نارضایتی در بیمار از نظر کیفیت صدا و سایر ویژگیهای سمعک شود.
او با اشاره به اینکه مواد اولیه قالبگیری گوش در این مسابقه توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران به سایر دانشگاهها ارسال میشود، تاکید کرد: دانشجویان شنوایی شناسی مقطع کارشناسی پس از فارغالتحصیل شدن باید مهارت لازم را برای گرفتن قالب اولیه از گوش داشته باشند. اهمیت طراحی چنین مسابقهای به این منظور است که بتوانیم زمینههای لازم برای تمرین دانشجویان را فراهم کنیم.
دبیر علمی دومین مسابقه قالبگیری گوش، افزود: اساتید مربی از میان دانشجویان دو تیم دونفره ( یک تیم دختران و یک تیم پسران) را انتخاب میکنند تا در روز مسابقه هر آنچه آموختند را به عرصه آزمون بگذارند و در نهایت داوران بر اساس سنجههای مشخص قالب برتر را انتخاب میکنند.
او تاکید کرد: در روز مسابقه دانشجویان از گوش بیماران قالبگیری نخواهند کرد و این قالبگیری بر گوش دوستانشان انجام خواهد شد.
صادقیجم ادامه داد: فراخوان شرکت در مسابقه برای تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارسال شده است و برای هر دانشگاهی که اعلام آمادگی کرد نیز مواد لازم تمرینی ارسال شد.
وی با تاکید بر اهمیت مهارت آموزی دانشجویان در رشتههای توانبخشی و بویژه شنوایی شناسی، اظهار کرد: گاهی اوقات در مراکز دانشگاهی زمینه کافی برای مهارت آموزی فراهم نمیشود، این مسابقه فرصتی برای تمرین دانشجویان و ایجاد شور و اشتیاق در آنان است.
گفتنی است؛ این مسابقه مانند دوره گذشته با همکاری فن آذرخش (نمایندگی رسمی و انحصاری سمعک زیمنس در ایران ) برگزار می گردد و اولین سمعک داخل گوشی در ایران توسط موسس این شرکت زنده یاد مهندس محمد تقی حاتمی ساخته شده است.
کامنت