برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد هوش مصنوعی در ارتوز و پروتز
کارگاه آموزشی کاربرد هوش مصنوعی در رشته ارتوز و پروتز برای نخستین بار در دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی؛ این کارگاه ویژه اعضاء هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با تدریس دکتر رضوان نصیری _ استادیار گروه هوش مصنوعی دانشکده برق دانشگاه تهران برگزار شد.
وی با بیان این مطلب که هوش مصنوعی شاخهای از علوم رایانه است،گفت: هدف اصلی آن تولید ماشینهای هوشمندی است،که توانایی انجام وظایفی که نیاز به هوش انسانی دارد، را داشته باشد و در حقیقت نوعی شبیه سازی هوش انسانی برای کامپیوتر است.
در ادامه افزود: این دانش در حوزه سلامت، کسب وکار، آموزش وپرورش، اقتصاد، تولید و تفسیر دادهها کاربرد زیادی دارد.
نصیری خاطر نشان کرد: تفسیر تصاویر تشخیصی،کمک به تشخیص بیتعادلی بیماران دچار سکته مغزی و یا پارکینسون و تشخیص بیماری ها از مزایای کاربرد این هوش در حیطه توانبخشی است.
وی به کاربرد هوش مصنوعی در کنترل ارتوزهای اگزواسکلتون و تجارب کلینیکی نمونه ساخته شده با نمایش فیلم پرداخت،که ویژگی خاص این نمونه سرعت و هماهنگی بیشتر ارتوز اگزواسکلتون درگام برداری افراد کاربر بود.
نصیری بیان کرد: از دیگر کاربردها این هوش، کنترل پروتز دست مصنوعی با پردازش دقیقتر سیگنالهای EEG در کنترل مغزی BCI و سیگنال مایوالکتریک و تفکیک فرمان ها جهت انتخاب gesture مناسب دست با توجه به قصد فردآمپوته اندام فوقانی با روش شناسایی الگوهای انقباض با الکترودهای چندگانه است.
استادیار گروه هوش مصنوعی اظهار داشت: این هوش در کنترل مفاصل هوشمند زانو و مچ پا درکنترل فاز ایستایی و نوسان راه رفتن، نقش مهمی را ایفا میکند.
گفتنی است : در پایان جلسه به چالشهای مربوط به یادگیری و کاربرد هوش مصنوعی دانشجویان مقاطع تکمیلی رشته های توانبخشی پاسخ داده شد .