• 1401/07/09 - 10:00
  • - تعداد بازدید: 154
  • - تعداد بازدید کنندگان: 145
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
عضو هیئت علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

زبان اشاره باید مورد توجه قرار گیرد

زبان اشاره یکی از راه های ارتباطی افراد ناشنوا ، با سایر افراد ناشنوا و شنوا باید مورد توجه قرار گیرد.

5733.mp3 زبان اشاره باید مورد توجه قرار گیرد

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی ؛ دکتر اکرم پور بخت - عضو هیئت علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان هفته آخر سپتامبر عنوان کرد : روز جهانی ناشنوایان از سال ۱۹۸۵ میلادی از سوی  فدراسیون جهانی ناشنوایان پایه گذاری شد و مورد تایید سازمان جهانی قرار گرفت.

وی گفت : هدف از گرامی داشت این روز، بالا بردن سطح آگاهی سازمان های دولتی و غیر دولتی مرتبط ، متخصصین  و عموم مردم نسبت به چالش هایی که افراد کم شنوا و ناشنوا در جامعه روبرو هستند و برای حمایت از این افراد است.

پور بخت اظهار کرد : زبان اشاره یکی از راه های ارتباطی افراد ناشنوا  با سایر افراد ناشنوا و شنوا باید مورد توجه قرار گیرد.

 وی با بیان این مطلب که گروه شنوایی شناسی وظیفه خود می داند که برای آگاهی رسانی به مردم و مسئولین و شناساندن توانمندی افراد ناشنوا گام بردارد، گفت : ناشنوایی ناتوانی محسوب نمی شود.

استادیار شنوایی شناسی افزود : افراد ناشنوا راه های ارتباطی خود را دارند و‌جامعه باید این روش ها را به رسمیت بشناسد و شرایط حضور این افراد را درجامعه بیش از پیش فراهم کند.

 وی گفت : افراد ناشنوا و خانواده هایشان لازم است به توانمندی های خود باور داشته باشند تا با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حضور داشته باشند.

 پوربخت خاطر نشان کرد : در سال های اخیر با توجه به مجازی شدن کلاس ها در دوران کووید ۱۹  و استفاده  نوجوانان و جوانان از هندزفری و گوش دادن به موسیقی و درس ها با صدای بلند لازم است آموزش های لازم برای مراقبت از گوش در مداراس به دانش آموزان داده شود .

وی افزود: مواجهه مداوم با سر و صدای بلند از علل کم شنوایی محسوب می شود. همچنین افرادی که به دلیل شغلی کار در (کارخانه ها ، مراکز نظامی ، صنعتی و ) با صدای بلند سر کار دارند باید مراقبت سلامت شنوایی خود باشند.

 به گفته وی، این افراد باید از محافظت کننده های گوش استفاده کنند و بعد از مواجهه با صدای بلند حتی برای چند دقیقه از محیط شلوغ دور شوند و به گوش های خود استراحت دهند.

وی تاکید داشت : مراجعه به شنوایی شناسی و بررسی های دوره ای شنوایی در حوزه سلامت گوش ضروری است .

گفتنی است بیش از ۴۶۰ میلیون نفر در دنیا (حدود ۵ درصد)  از مشکل شنوایی رنج می برند

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 5733
:
کلیدواژه ها
زهرا بدری
خبرنگار

زهرا بدری

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings