کاربرد روش های نوین توازن ذهن و تنفس دیافراگمی (MRDR) در فیزیوتراپی
در چهاردهمین دوره آموزشی جامع فیزیوتراپی در اختلالات عملکردی کف لگن مبحث آشنایی مقدماتی با روش های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی در فیزیوتراپی مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در این دوره اهمیت و جایگاه تنفس دیافراگمی در حوزه فیزیوتراپی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر اسماعیل ابراهیمی_رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این مطلب که تنفس دیافراگمی منجر به تولید نیتریت اکسید میشود، گفت: این عامل نقش بسیار مهمی در تسریع روند بهبودی عضلات صدمه دیده را دارد.
ابراهیمی در توازن بخشی به سیستم لیمبیک (یکی از زیرسیستم های مغز است که در کنترل احساسات و واکنش های هیجانی) از عوامل چهارگانه در تسریع روند درمان با فیزیوتراپی بر لزوم آشنا یی هرچه بیشتر و عملی ساختن روش های MRDR در توانبخشی و به ویژه در رشته فیزیوتراپی تاکیدکرد.
در ادامه دکتر مسعود اسلامی _ بنیان گذار و مدیر عامل موسسه مهام دانش تنفس( مدت ) با توجه به اهمیت روز افزون تنفس دیافراگمی در حفظ سلامت آحاد جامعه در مقیاس جهانی و ضرورت هر چه بیشتر آشنا شدن جامعه پزشکی کشور مطالبی در این خصوص بیان کرد.
وی به تشریح برخی از مفاهیم کاربردی روشهای MRDR در نحوه درست نفس کشیدن، اهداف پنجگانه نوروفیزیولوژیک در روشهای MRDR از جمله سیستمهای سمپاتیک، پاراسمپاتیک، هیپوکامپ، عصب واگ و هورمون کورتیزول با هدف ایجاد توازن و در عملکردساختارهای حیاتی بدن و مدیریت استرس پرداخت.
اسلامی به صورت عملی پایه تنفس که نقشی بسیار مهم و حیاتی در بازتولید انرژی در بدن دارد را برای شرکت کنندگان این کارگاه انجام داد.
کامنت