• 1401/07/24 - 09:20
  • - تعداد بازدید: 136
  • - تعداد بازدید کنندگان: 128
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

مهم ترین عوامل افزایش کم بینایی را بشناسید

عضو هیئت علمی بینایی سنجی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در افزایش شیوع کم بینایی، افزایش میانگین سن جامعه و مشکلات و بیماری های وابسته به سن است.

6268.mp3 مهم ترین عوامل افزایش کم بینایی را بشناسید

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر پیام نبوتی به مناسبت روز جهانی بینایی عنوان کرد: دومین پنجشنبه ماه اکتبر هر سال با پیشنهاد آژانس بین المللی پیشگیری از نابینایی و سازمان بهداشت جهانی و با هدف افزایش آگاهی جامعه نسبت به مشکلات بینایی، به عنوان روز جهانی بینایی ( World Sight Day)  نام گذاری شده است.

 

وی گفت: از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در افزایش شیوع کم بینایی، افزایش میانگین سن جامعه و مشکلات و بیماری های وابسته به سن است.

 

نبوتی افزود: تغذیه و شیوه صحیح زندگی، محافظت در برابر تشعشعات و عوامل خطر محیطی از عوامل مهم در کاهش به روز اختلالات بینایی هستند؛ البته برنامه ریزی برای معاینات دوره ای و اولویت بخشی به سلامت بینایی قابل توجه است.

 

استادیار بینایی سنجی بیان کرد: در بسیاری از موارد با انجام مداخله درمانی به موقع که نیازمند تشخیص به موقع نیز است، بسیاری از اختلالات بینایی قابل پیشگیری است. 

 

وی با بیان این مطلب که اپتومتریست ها به عنوان مراقبین اولیه چشم و سیستم بینایی هستند، گفت: در زمینه تشخیص زودهنگام عوامل تهدید کننده بینایی و کاهش خطر کم بینایی و نیز آگاهی بخشی به عموم جامعه در این زمینه نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.

 

نبوتی عنوان کرد: کلینیک توانبخشی کم بینایی دپارتمان اپتومتری دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1395 برای افزایش آگاهی جامعه در خصوص کم بینایی و ارائه سرویس های توانبخشی به بیماران کم بینا و نابینا از سراسر کشور تاسیس شد.

 

وی افزود: آموزش تربیت درمانگران در حوزه کم بینایی و نابینایی، انجام معاینات تخصصی دوره ای بیماران کم بینا در گروه های سنی مختلف با حضور اساتید برجسته کشور از فعالیت های مهم این کلینیک است.

 

نبوتی خاطرشان کرد: توانبخشی کم بینایی شامل مجموعه اقدامات تشخیصی، حمایتی، مشاوره ای و تجویز انواع  تجهیزات کمک بینایی با هدف بهبود استقلال فردی و افزایش کیفیت زندگی است.

 

گفتنی است، بر طبق گزارشات جهانی، حدود 246 میلیون نفر در دنیا از کم بینایی رنج می برند و 39 میلیون نفر نیز نابینای کامل هستند. همچنین 65 درصد افراد مبتلا به کم بینایی بالای 50 سال هستند؛ این در حالی که این گروه سنی حدود 20 درصد از جمعیت دنیا را شامل می شود. همچنین حدود 80 درصد موارد کم بینایی قابل پیشگیری است.

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 6268
:
کلیدواژه ها
زهرا بدری
خبرنگار

زهرا بدری

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings