برگزاری اولین دوره پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریتها در دانشکده علوم توانبخشی
کلاس آموزشی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریتها با هدف ارتقاء دانش کارکنان در پاسخ به مخاطرات طبیعی و انسان ساخت از سوی گروه مدیریت توانبخشی در 2 جلسه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر سمانه حیدری _عضو هیئت علمی گروه مدیریت توانبخشی دانشکده در این کلاس به ارائه موضوعات اصول و انواع بلایا، تعریف تجمعات انبوه و چالشهای اصلی نظام بهداشت و درمان در تجمعات انبوه پرداخت و با تأکید بر آمادگی افراد در پاسخ به موقع و هماهنگ به مخاطرات طبیعی و انسان ساخت، گفت: فراگیری این دوره میتواند مهارت و آمادگی فرد را برای پیشگیری و مقابله مؤثر با این موقعیتها ارتقا بخشد.
حیدری با اشاره به این مطلب که آسیب پذیری اجتماعی به شرایط یا ویژگیهایی که منجر به تاثیرات نابرابر بلایا برای گروهی از جامعه اتفاق میافتد، گفت: از مهمترین فاکتورهای موثر در آسیب پذیری در بلایا سن، جنسیت، درآمد، طبقه اجتماعی- اقتصادی، معلولیت و ناتوانی، نژاد و قومیت و بیماری است.
وی اظهار داشت: گروههای آسیب پذیر زنان با نیازهای خاص ( زنان در دوران بارداری و شیردهی)، کودکان، سالمندان و افراد کم توان(معلولین) نیازمند به توجه بیشتری دارند و شناسایی چالشها، نیازهای این گروهها، ظرفیت سازی و توانمند نمودن آنها از اقدامات ضروری است.
حیدری بیان کرد: در برنامه ریزی برای مدیریت سلامت تجمعات انبوه بررسی مولفههای اندازه و میزان، مکان برگزاری، شرایط و ظرفیت بهداشت محلی، ویژگی زیرساخت و طول مدت و زمان برگزاری ضروری است.
گفتنی است، در این کلاس به مطالبی در خصوص آسیب پذیری، مخاطره، خطر و سیاستهای کلی نظام برای پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه، ارتباطات خطر، آمادگی در سطح خانواده و آمادگی در سطح دانشکده اشاره شد و راهکارهایی جهت پیشگیری از مشکلات به صورت کاربردی مطرح گردید.