دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • آموزش
  • پژوهش
  • خدمات درمانی
  • اساتید
  • دانشجویان
  • کارکنان
  • روابط عمومی
  • ارتباط با ما


هران، بلوار میرداماد، میدان مادر، خیابان شهید شاه نظری، خیابان مددکاران، دانشکده علوم توانبخشی
صندوق پستی : ۴۳۹۱-۱۵۸۷۵
کد پستی : ۱۳۴۸۷ - ۱۵۴۵۹
تلفن : ۲۲۲۲۲۰۵۹ – ۲۲۲۲۷۱۲۴
فکس : ۲۲۲۲۰۹۴۶
ایمیل: rehabiums.ac.ir
لینک آدرس برروی نقشه گوگل

نمایش آمار بازدیدهای زیربخش : 2651637
بازدیدهای ۲۴ ساعت گذشته: 163070
بازدیدهای روز جاری: 163070
کاربران حاضر در پایگاه: 7

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر مربوط به تغذیه است

 | تاریخ ارسال: 1400/10/20 | 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه:
۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر مربوط به تغذیه است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماری های غیرواگیر علت ۶۰ درصد مرگ ها در جهان و ۷۶ درصد مرگ ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین از جمله در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد.
وی با اشاره به این که الگوی غذایی نامناسب اولین ریسک فاکتور و اولین دلیل مرگ هاست، ادامه داد: در یک مطالعه که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگ ها را در جهان داراست.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماری های غیرواگیر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: بار اقتصادی ناشی از بیماری های غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری ها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.
دکتر عبداللهی گفت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان می دهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانم ها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.
وی با بیان این که ایرانیان ۹.۷ گرم در روز یعنی دو برابر مقدار توصیه شده  که مصرف روزانه ۵ گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می کنند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری ها خواهیم بود.
وی اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاه های مختلف را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس بند ۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاه های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و پایش اجرای برنامه از طریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواستار شد.
گفتنی است این وبینار با حضور دکتر دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر رنجبر از سازمان بهداشت جهانی و مدیران تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد.
 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 49 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر