مرکز تحقیقات کم بینایی گروه اپتومتری

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۱۳ |
  مرکز تحقیقات کم بینایی گروه اپتومتری دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
معرفی مرکز:
مرکز تحقیقات کم بینایی در راستای تحقق چشم اندازهای نوین در عرصه علم و خدمت صادقانه با هدف  تربیت نیروی انسانی محقق در زمینه کم بینایی، تشویق و به کارگیری محققین ،کوشش در جلب توجه و همکاری مراکز تحقیقاتی و اجرایی مربوطه در داخل کشور ،  همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و آموزشی سایر کشورها و سازمان های بین المللی با همت ریاست محترم دانشکده توانبخشی جناب آقای دکتر ابراهیمی و مدیر محترم گروه اپتومتری جناب آقای دوستدار و آقای دکتر عباس ریاضی در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد.جناب آقای دکتر عباس ریاضی دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دکتری تخصصی اپتومتری از دانشگاه unsw استرالیا  مسئولیت این مرکز را بر عهده دارند.

شرح فعالیت:
هدف از تاسیس مرکز تحقیقات کم بینایی ایجاد یک بستر پژوهشی در زمینه های مختلف نابینایی وکم بینایی است. تحقیقات در زمینه علل اصلی نابینایی و کم بینایی ،روش های موثر توانبخشی ، پیشگیری از نابینایی، مداخله بهنگام در توانبخشی نوزادان و کودکان ، تحرک وجهت یابی،و کیفیت زندگی از مهمترین عناوین تحقیقات است. نظر به اینکه نابینایی وکم بینایی یک نوع معلولیت محسوب می گردد لذا این گروه از بیماران به توانبخشی کم بینایی نیازمند هستند ، در کنار مرکز تحقیقات کم بینایی ،کلینیک کم بینایی نیز تاسیس گردیده است. این مرکز با دارا بودن کلیه تجهیزات مربوط به توانبخشی کم بینایی (وسایل کمک بینایی برای دید نزدیک، وسایل کمک بینایی برای دید دور، وسایل وتکنولوژی های کمکی که در زندگی روز مره به کمک این گروه از معلولین می آید) آماده ارائه خدمات مشاوره و تجویز وسایل کمک بینایی به افراد کم بینا می باشد.

ساخت وسایل ودستگاهای مرتبط با کم بینایی و نابینایی از دیگر اهداف این مرکز می باشد.
این مرکز همچنین آمادگی انجام پروژه های تحقیقاتی در قالب پایان نامه های دانشجویی را دارد.( دانشجویان در هر رشته تحصیلی امکان استفاده از تجهیزات این مرکز را دارند و می توانند پروژه های خود را در این مرکز به انجام برسانند.)

دستاوردها:
این مرکز تا کنون تولیدات قابل توجهی نیز داشته است که همگی بر اساس تحقیقات حاصل شده اند.
 اهم این تولیدات عبارتند از :
  ۱) کارت حدت بینایی تلر
۲) کتب درشت خط مخصوص کودکان کم بینا (ابتدایی)
۳) چارت حساسیت کنتراست
 ۴) درام OKN
۵) چارت  Log MARدور نزدیک
۶)عینک  Multi pinhole
۷) تانژانت اسکرین ۲×۲متر
۸) چارت low vision برای۳ متر

در پایان از کلیه کسانیکه می توانند در این زمینه فعالیت نمایند و به رشد این مرکز کمک نمایند تقاضا میشود که به این مرکز مراجعه نمایند.

گروه اپتومتری دانشکده
                                                                                                                                                                                                                                   مرداد ۱۳۹۷

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 430 بار   |   دفعات چاپ: 28 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر